Forside
Nyheder
Program
Film
Muligheder
Om os
Bogcafé
Lokaleleje
Besøg os
Presse

 

 
Ni fra Nu
ni fra nu

NI fra NU
- en udstilling om begrebet maleri i Århusområdet

21. juni - 10. august 2008

 


 

Udstillingen NI fra NU præsenterer begrebet maleri belyst gennem kunstnere med tilknytning til Århus. Tre eksterne kuratorer har hver peget på tre kunstnere, der arbejder med og/eller forholder sig til begrebet maleri i deres kunstneriske praksis. Målet med udstillingen er at give et lille indblik i, hvad der sker på den århusianske kunstscene lige nu indenfor et afgrænset og efterspurgt felt – maleriet. Med kuratorernes valg præsenterer NI fra NU et bredt spektrum af begrebet maleri fra ruminstallation over street-art til landskabsmaleri, collager, naturalistiske studier og abstrakt maleri.

Maleriet befinder sig altid i et dynamisk forhold mellem billede og rum, forestilling og virkelighed. Maleriet afbilder verden – men det betyder ikke nødvendigvis, at det ligner virkeligheden. Kunstnerne giver hvert sit originale bud på, hvordan virkeligheden kan omsættes i et malerisk sprog. Historierne, der fortælles, rækker fra kølige stillbilleder af verden til ekspressive tolkninger af den og bevæger sig derfor også i krydsfeltet mellem indtryk og udtryk.

De tre kuratorer er Merete Sanderhoff (projektforsker ved Statens Museum for Kunst), Lars Morell (idéhistoriker og kunstskribent) og Elmer (billedkunstner og tidligere lektor ved Malerskolen på Det Kgl. Danske Kunstakademi).

Deltagende kunstnere på udstillingen:
Merete Sanderhoff har valgt: Finn Have, Elin Engelsen og Bettina Staulund Nielsen
Lars Morell har valgt: Jens Jørgen Boje, Erling Vendelbo og Jørgen Rud
Elmer har valgt: Iben Toft Nørgård, Anders Reventlov Larsen og Jan Danebod